Fizika

O studiju fizike

Fizika je nedvojbeno temeljna prirodna znanost koja objašnjava pojave u našem svijetu. Ona je stup nositelj tehnološkog razvoja, a kao takva daje veliku perspektivu u budućnosti. Fizika u posljednje vrijeme sve više postaje interdisciplinarna, te je njezin doprinos izrazito velik u razvoju drugih znanosti kao što su medicina, računalstvo, tehničke znanosti itd.

Studij fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru želi osposobiti mlade ljude za temeljitije i dublje razumjevanje naše prirode i svemira, svega onoga što nas okružuje čak i onoga što ne spoznajemo vlastitim osjetilima, te konačno razvoj apstraktnog razmišljanja o čovjeku, njegovu životu i smislu. Pod tim se podrazumijeva ne samo stjecanje prikladnih znanja, nego i formiranje samostalnog i kompleksnog mišljenja i razmatranja stvari uopće. Budući da je znanje u današnjem svijetu podložno brzim promjenama, osobito na području tehnike, sve više se osjeća potreba za obrazovanjem koji bi bio siguran orijentir u kompleksnosti suvremenog života. Mišljenja smo da studij fizike, kao temeljne znanosti o prirodi, znanosti koja istinski i na potpuno razumiljiv način može objasniti događaje oko nas može na adekvatan način odgovoriti na životne potrebe današnjeg dinamičkog života.

Ovim se studijem nakon završenog preddiplomskog studija stječu znanja i sposobnosti za obavljanje pomoćnih poslova u laboratorijama u raznim tvrtkama, školama i drugim sličnim organizacijama i ustanovama, a nakon diplomskog studija (osobito nakon poslijediplomskog studija) znanja koja imaju široku i znanstvenu primjenu prvenstveno u školskim obrazovnim i u znanstveno istraživačkim ustanovama.

Budući da na tržištu rada postoji ogromna potreba za fizičarima, posao nakon završenog studija, skoro da je zagarantiran.

Program Studija fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru rađen je prema programima srodnih fakulteta u Republici Hrvatskoj, koji su usporedivi s programima istovjetnih studija na više vodećih europskih i američkih sveučilišta.Pročelnik studija

{{ procelnik.o_ime + " " + procelnik.o_prezime }}

{{ procelnik.sz_naziv }}
Tel. {{ procelnik.oo_broj_telefona }}
Ured {{ procelnik.oo_broj_ureda }}
{{ procelnik.o_email }}


Tajnik studija

{{ tajnik.o_ime + " " + tajnik.o_prezime }}

{{ tajnik.sz_naziv }}
Tel. {{ tajnik.oo_broj_telefona }}
Ured {{ tajnik.oo_broj_ureda }}
{{ tajnik.o_email }}

dr.sc.Krešo Zadro - usmeni ispiti

Srijeda, 07 Lipanj 2017 08:49

Usmeni ispiti kod profesora dr.sc. Krešo Zadro biti će održani u ovim terminima:

petak - 16.lipnja u 10h

petak - 7.srpnja u 10h.

Studenti koji će izaći na usmeni ispit moraju se javiti profesoru na e-mail.

 

 

Termini ispita Opširnije...


Mile Dželalija - usmeni ispiti

Utorak, 06 Lipanj 2017 13:26

Usmeni ispiti kod profesora dr.sc. Mile Dželalija, red. prof. održati će se u sljedećim terminima:

 

- četvrtak, 29. lipnja u 8.00 sati
 - utorak, 11. srpnja u 15.30 sati

Termini ispita Opširnije...


Školska pedagogija - obavijest

Utorak, 06 Lipanj 2017 13:23

Potpisi na odslušanu nastavu – Školska pedagogija (II. godina studija fizike) (8.6.2017.)

Potpisi na odslušanu nastavu iz izbornog kolegija Školska pedagogija

(II. godina preddiplomskog studija fizike)

Svi studenti koji su upisali izborni kolegij Školska pedagogija (II. godina preddiplomskog studija fizike) trebaju donijeti indekse 8.6.2017. godine (četvrtak), u 13 sati (uč. 0-1) radi potpisa na odslušanu nastavu.

Obavijesti Opširnije...


Rezultati predroka iz izbornog kolegija Školska pedagogija

Srijeda, 31 Svibanj 2017 23:33

Rezultati predroka iz izbornog kolegija Školska pedagogija

(II. godina preddiplomskog studija fizike)

 Predrok iz izbornog kolegija Školska pedagogija  (II. godina preddiplomskog studija fizike), održan 25.5.2017. godine, položili/le su studenti/ce čiji je broj indeksa:

  1. 11478          
  2. 10143          
  3. 8124            
  4. 6936            
  5. 10140          
  6. 10139          
  7. 10145          
  8. 10142          

Svi/e studenti/ce koji/e su na predroku položili/e izborni kolegij Školska pedagogija trebaju osobno doći 1.6.2017. godine (četvrtak), u 12 sati (uč. 0-1) radi ocjene (koja se bazira na rezultatima pismenog dijela ispita i na postignućima u okviru kontinuirane evaluacije).

U navedenom terminu studenti/ce mogu dobiti uvid u svoje uratke.

Fizika Opširnije...


Termini ispita - obavijest

Petak, 26 Svibanj 2017 08:47

U slučaju mogućih nedostataka prikaza podataka termina ispita, molimo studente Studija fizike da pravovremeno jave tajniku Studija na e-poštu.

Obavijesti Opširnije...