Fizika

FP2, FP3_rezultati

Srijeda, 06 Rujan 2017 19:11

FP2

4788       dovoljan (2)

FP3

8693        dobar (3)

 

Uvid u rad je u četvrtak 7.9. u 9:45 u učionici 208.

Obavijest o usmenom ispitu bit će naknadno objavljena.

 

Fizika Opširnije...


Rezultati ispita - MOOF

Utorak, 04 Srpanj 2017 10:29

Rezultati pismenog ispita iz kolegija Matematičke osnove opće fizike održanog 30.06.2017. godine:

Broj indeksa       Rezultat
10115 10 % nedovoljan (1)
10811 4 % nedovoljan (1)
11482 34 % nedovoljan (1)
11529 46 % nedovoljan (1)

Uvid u radove će se održati u srijedu 04.07. u 9 sati u kabinetu 311.

Obavijesti Opširnije...


O studiju fizike

Fizika je nedvojbeno temeljna prirodna znanost koja objašnjava pojave u našem svijetu. Ona je stup nositelj tehnološkog razvoja, a kao takva daje veliku perspektivu u budućnosti. Fizika u posljednje vrijeme sve više postaje interdisciplinarna, te je njezin doprinos izrazito velik u razvoju drugih znanosti kao što su medicina, računalstvo, tehničke znanosti itd.

Studij fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru želi osposobiti mlade ljude za temeljitije i dublje razumjevanje naše prirode i svemira, svega onoga što nas okružuje čak i onoga što ne spoznajemo vlastitim osjetilima, te konačno razvoj apstraktnog razmišljanja o čovjeku, njegovu životu i smislu. Pod tim se podrazumijeva ne samo stjecanje prikladnih znanja, nego i formiranje samostalnog i kompleksnog mišljenja i razmatranja stvari uopće. Budući da je znanje u današnjem svijetu podložno brzim promjenama, osobito na području tehnike, sve više se osjeća potreba za obrazovanjem koji bi bio siguran orijentir u kompleksnosti suvremenog života. Mišljenja smo da studij fizike, kao temeljne znanosti o prirodi, znanosti koja istinski i na potpuno razumiljiv način može objasniti događaje oko nas može na adekvatan način odgovoriti na životne potrebe današnjeg dinamičkog života.

Ovim se studijem nakon završenog preddiplomskog studija stječu znanja i sposobnosti za obavljanje pomoćnih poslova u laboratorijama u raznim tvrtkama, školama i drugim sličnim organizacijama i ustanovama, a nakon diplomskog studija (osobito nakon poslijediplomskog studija) znanja koja imaju široku i znanstvenu primjenu prvenstveno u školskim obrazovnim i u znanstveno istraživačkim ustanovama.

Budući da na tržištu rada postoji ogromna potreba za fizičarima, posao nakon završenog studija, skoro da je zagarantiran.

Program Studija fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru rađen je prema programima srodnih fakulteta u Republici Hrvatskoj, koji su usporedivi s programima istovjetnih studija na više vodećih europskih i američkih sveučilišta.