Informatika - Orašje

1. godina Informatike u Orašju

Utorak, 03 Listopad 2017 12:10

Pozivaju se studenti prve godine studija Informatike u Orašju da dođu na prezentaciju IN2 grupe i njezine članice Mega IN2 u petak 6.10. u 12 sati u amfiteatru Školskog centara "Fra Martin Nedić".

Nakon prezentacije studentima će se podijeliti indeksi i održati predstavljanje studija.

Obavijesti Opširnije...


M1,M2,M3,M4, UVS i KDM ispiti

Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 15:41

Dodatni rok održati će se u petak 6.10. u 9h.

Studenti koji budu imali problema s prijavom kolegija mogu se javiti na mail profesorici dr.sc. Sanji Tipurić Spužević Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Obavijesti Opširnije...


Predstavljanje suradnje IN2 Grupe, njezine članice Mega IN2 Orašje s studijem Informatike u Orašju na FPMOZ-u

Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 15:38

in2grupaIN2 grupa i njezina članica Mega IN2 u Orašju u petak 6.10. u 12 sati u amfiteatru Školskog centara "Fra Martin Nedić" održati će prezentaciju IN2 Grupe. Nekih od pitanja na koje će odgovoriti: Kako je osnovan IN2; Na koji način IN2 surađuje sa studentima, studentskim udrugama i fakultetima ?; Čime se točno bavi ured u Orašju (Mega IN2) i koje mogućnosti suradnje postoje za studente; Kako biste vi mogli izgraditi karijeru u najvećoj softverskoj tvrtki u regiji

IN2 Grupa kao vodeći isporučitelj IT usluga za javni i privatni sektor u Hrvatskoj već 24 godine razvija softver za niz industrijskih vertikala. Više od 600 zaposlenih u 12 tvrtki, pozicioniranih u šest država regije, čini IN2 grupu jednim od lidera softverske industrije u regiji.

Svi naši studenti Informatike (uključujući i brusoše) pozvani su na prezentaciju.

in2

Obavijesti Opširnije...


Informatika - Orašje

uskoro tekst
https://www.youtube.com/watch?v=r6MPUWNKSvQ

Izgradnja ITS-a za učenje i poučavanje za potrebe Američke mornarice

Djelatnici studija informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u suradnji s profesorima iz Splita prof.dr.sc. Slavomirom Stankovom, doc. dr.sc. Brankom Žitkom, doc. dr.sc. Ani Grubišić i ostalim suradnicima sudjeluju u izgradnji inteligentanog sustava za e-učenje (Adaptive Courseware based on Natural Language Processing - AC & NL Tutor), koji financira znanstveni ured Američke mornarice "Office of Naval Rersearch" - grant N00014-15-1-2789.
Ishod projekta uključuje razvoj gotovo potpuno automatiziranog inteligentnog tutorskog sustava za učenje i poučavanje u proizvoljnom deklarativnom područnom znanju uz komunikaciju na prirodnom jeziku. Automatizacija će se odraziti u generiranju i prilagodbi znanja o učeniku, kao i znanja o metodama poučavanja.
Oblikovanje područnog znanja u modulu stručnjaka će također biti automatizirano (računalni stručnjak koristi ekstrakciju računalog znanja), umjesto ručne (živi stručnjaci oblikuju područno znanje). Štoviše, stvaranje, odabir, sekvenciranje i prezentacija elemenata računalom oblikovanih nastavnih sadržaja će biti u potpunosti automatiziran.
Obrada prirodnog jezika će se primjenjivati tijekom dvosmjerne komunikacije u svim fazama učenja, poučavanja i testiranja znanja. Oblikovanje nastave u ovom sustavu će ponuditi nekoliko scenarija učenja, podučavanja i testiranja učenikova znanja.
Projekt traje od 1. rujna 2015 do 31 kolovoza 2018.

Oracle akademija

ORACLE je vodeća tvrtka koja pruža razne usluge od baza podataka i informacijskih sustava, do Java programskih rješenja. Ova tvrtka također ostvaruje i suradnju s edukacijskim ustanovama u svijetu, pružajući pri tome vlastite resurse i usluge, a sve u cilju obrazovanja mladih stručnjaka iz područja ICT-a. Akademske 2015/2016 godine Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti ostvario je suradnju s ovom vodećom tvrtkom te postao institucionalni član ove akademije. Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti kao član ovog programa u ponudi pruža razne resurse u pogledu programske podrške (koja je besplatna za sve naše članove akademije), te naravno tečajeva koji se izvode u sklopu raznih kolegija. Svi studenti na studiju "Informatike" mogu besplatno slušati program "Oracle Database Design and Programming with SQL" unutar predmeta Baze podataka, te "Java fundamentals" na diplomskom studiju iz kolegija "Programiranje u Javi".

Nvidia Education Center

Nvidia Education Center je centar za obrazovanje zamišljen kao potpora u edukaciji studenata, profesora i drugih sudionika u nastavnom procesu kroz korištenje modernih tehnologija i trendova u razvoju više-jezgrenih grafičkih i općenamjenskih procesora te programiranje istih kroz kolegij ”Paralelno programiranje” koji je uveden akademske 2014./15. godine na studiju Informatike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti. S obzirom na veliko priznanje Fakultetu za dosadašnji rad u promoviranju CUDA tehnologije, od Nvidia korporacije Fakultet je dobio donaciju računalne opreme u iznosu od $4000 - grafički akcelerator naziva Tesla k40 – koji je namijenjen za najzahtjevniju obradu podataka i numeričke proračune te dvije grafičke kartice naziva Geforce GTX 980 koje će služiti za obradu slike, videa i za manje zahtjevnu obradu obradu podataka i numeričkih proračuna. Osim donacije u vidu opreme Fakultet je dobio pristup Cloud Training platformi s nastavnim sadržajima, pristup webinarima koje vode eksperti iz različitih područja, dodatne nastavne materijale, kao i pristup tehničkoj službi.