Informatika - Orašje

Potpisi

Četvrtak, 19 Listopad 2017 14:53

Studenti kojima nedostaje potpis na ocjenu od Profesorice dr. sc. Vesne Bedeković mogu svoje indekse predati u referadu u Orašju najkasnije do 21. listopada u 10 sati.

Obavijesti Opširnije...


M1 i KDM dodatni rok

Utorak, 17 Listopad 2017 13:57

Dodatni rok održati će se u petak 20.10. u 9h za oba kolegija.

Studenti moraju imati indeks.

 

ISpitu iz KDM mogu pristupiti kao i  ispitu iz M1 samo studneti koji su prijavili dodatni prvi rok i kojima je taj kolegij uvjet za upis sljedeće godine.

Studenti za M1 su završili s prijavama, a studenti za KDM se trebaju do sutra u 12 javiti asistentici na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Obavijesti Opširnije...


M1- dodatni dodatni rok

Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 09:47

Studenti koji su prijavili prvi dodatni rok , a koji su planirali preko M1 ostvariti uvjet za upis sljedece godine zamolili su za jos jedan dodatni rok.

Taj dodatni rok održati ce se u petak  popodne ili subotu jutro( pratiti obavijesti).

Do sutra, 17.10. u 15h svi studenti koji namjeravali pristupiti tom ispitu trebaju se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Studenti koji se ne prijave do tada na mail i za koje se utvrdi da im M1 nije uvjet nece moci pristupiti ispiti.

 

Pristup ispitu iskljucivo uz pokaz indeksa.

 

Obavijesti Opširnije...


Obavijest o upisu u akademsku 2017/2018 godinu

Srijeda, 11 Listopad 2017 15:24

Upisi u više godine na dislociranim studijima u Orašju  vršit će se prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak 12.10.2017 od 17 do 19h.

Petak 13.10.2017 od 08 do 15h.

Subota 14.10.2017 od 08 do 10h.

Prilikom upisa studenti trebaju priložiti sljedeće:

  1. Indeks
  2. Upisni materijal
  3. Priznanicu o uplaćenim troškovima upisa na žiro račun fakulteta 1549212005175071
  4. Priznanicu o uplaćenim troškovima studentskog zbora (10KM) na žiro račun Studentskog zbora 3381302231566875

Obavijesti Opširnije...


Informatika - Orašje

uskoro tekst
https://www.youtube.com/watch?v=r6MPUWNKSvQ

Izgradnja ITS-a za učenje i poučavanje za potrebe Američke mornarice

Djelatnici studija informatike fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u suradnji s profesorima iz Splita prof.dr.sc. Slavomirom Stankovom, doc. dr.sc. Brankom Žitkom, doc. dr.sc. Ani Grubišić i ostalim suradnicima sudjeluju u izgradnji inteligentanog sustava za e-učenje (Adaptive Courseware based on Natural Language Processing - AC & NL Tutor), koji financira znanstveni ured Američke mornarice "Office of Naval Rersearch" - grant N00014-15-1-2789.
Ishod projekta uključuje razvoj gotovo potpuno automatiziranog inteligentnog tutorskog sustava za učenje i poučavanje u proizvoljnom deklarativnom područnom znanju uz komunikaciju na prirodnom jeziku. Automatizacija će se odraziti u generiranju i prilagodbi znanja o učeniku, kao i znanja o metodama poučavanja.
Oblikovanje područnog znanja u modulu stručnjaka će također biti automatizirano (računalni stručnjak koristi ekstrakciju računalog znanja), umjesto ručne (živi stručnjaci oblikuju područno znanje). Štoviše, stvaranje, odabir, sekvenciranje i prezentacija elemenata računalom oblikovanih nastavnih sadržaja će biti u potpunosti automatiziran.
Obrada prirodnog jezika će se primjenjivati tijekom dvosmjerne komunikacije u svim fazama učenja, poučavanja i testiranja znanja. Oblikovanje nastave u ovom sustavu će ponuditi nekoliko scenarija učenja, podučavanja i testiranja učenikova znanja.
Projekt traje od 1. rujna 2015 do 31 kolovoza 2018.

Oracle akademija

ORACLE je vodeća tvrtka koja pruža razne usluge od baza podataka i informacijskih sustava, do Java programskih rješenja. Ova tvrtka također ostvaruje i suradnju s edukacijskim ustanovama u svijetu, pružajući pri tome vlastite resurse i usluge, a sve u cilju obrazovanja mladih stručnjaka iz područja ICT-a. Akademske 2015/2016 godine Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti ostvario je suradnju s ovom vodećom tvrtkom te postao institucionalni član ove akademije. Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti kao član ovog programa u ponudi pruža razne resurse u pogledu programske podrške (koja je besplatna za sve naše članove akademije), te naravno tečajeva koji se izvode u sklopu raznih kolegija. Svi studenti na studiju "Informatike" mogu besplatno slušati program "Oracle Database Design and Programming with SQL" unutar predmeta Baze podataka, te "Java fundamentals" na diplomskom studiju iz kolegija "Programiranje u Javi".

Nvidia Education Center

Nvidia Education Center je centar za obrazovanje zamišljen kao potpora u edukaciji studenata, profesora i drugih sudionika u nastavnom procesu kroz korištenje modernih tehnologija i trendova u razvoju više-jezgrenih grafičkih i općenamjenskih procesora te programiranje istih kroz kolegij ”Paralelno programiranje” koji je uveden akademske 2014./15. godine na studiju Informatike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti. S obzirom na veliko priznanje Fakultetu za dosadašnji rad u promoviranju CUDA tehnologije, od Nvidia korporacije Fakultet je dobio donaciju računalne opreme u iznosu od $4000 - grafički akcelerator naziva Tesla k40 – koji je namijenjen za najzahtjevniju obradu podataka i numeričke proračune te dvije grafičke kartice naziva Geforce GTX 980 koje će služiti za obradu slike, videa i za manje zahtjevnu obradu obradu podataka i numeričkih proračuna. Osim donacije u vidu opreme Fakultet je dobio pristup Cloud Training platformi s nastavnim sadržajima, pristup webinarima koje vode eksperti iz različitih područja, dodatne nastavne materijale, kao i pristup tehničkoj službi.