Novosti

Stipendije Vlade Francuske

Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 19:03
Francuska Vlada je objavila natječaj za dodjelu stipendija za diplomske i doktorske studije u 2018. godini. Prezentacija će se održati 14. studenoga 2018. u 12:00 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, amfiteatar A. B. Šimić.

Ostalo Opširnije...


Postani član udruge Switch

Petak, 27 Listopad 2017 09:56

Switch je udruga studenata koja želi poboljšati znanje i vještine studenata na području informatike i tehnike. Možete učiti zajedno s nama, razmjenjivati iskustva, koristiti sve materijale i sudjelovati na svim događajima koje udruga organizira. Naglasak se stavlja na informacijske tehnologije, međutim,suradnja sa studentima drugih smjerova i fakulteta je više nego poželjna.

Ostalo Opširnije...


Lidija Anđelić prva u generaciji diplomirala na studiju Informatike i tehnike

Srijeda, 11 Listopad 2017 12:44

Danas je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Lidija Anđelić kao prva u generaciji diplomirala na studiju Informatike i tehnike.

Lidija je danas pred povjerenstvom uspješno obranila završni rad naziva Analiza složenosti algoritma , te tako stekla zvanje prvostupnika Informatike i tehnike, a mentor joj  je bio dr.sc. Tonćo Marušić, izv. prof.

Ostalo Opširnije...


Dan matematike, informatike i tehnike 2017

Srijeda, 25 Siječanj 2017 08:36

Informatičko-tehnička udruga SWITCH poziva sve studente koji žele sudjelovati u pripremama za Dan matematike, informatike i tehnike na redoviti sastanak u četvrtak 26.1.2017. god. u 17:00h u učionici 118.

 

Ostalo Opširnije...


Početak škole programiranja

Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 10:19

Informatičko-tehnička udruga Switch na FPMOZ-u je organizirala besplatnu školu osnova programiranja za sve studente Sveučilišta u Mostaru.

Na školu se prijavilo 90 studenata. Najveći broj studenata je s FPMOZ-a, odnosno sa studija Informatike, ali je bio veliki odaziv i studenata s drugih fakulteta (FSR, Farmaceutski, Ekonomski, Pravni, Filozofski fakultet).

Prvo predavanje članovi udruge su održali u utorak 8.11. kada su polaznike upoznali s planom i programom škole programiranja, kao i s ustrojem same udruge. Polaznike su također pozdravili i asistenti s odjela Informatike.

Udruga je školu organizirala kako bi svoje znanje podijelila s drugim studentima, omogućila studentima da uče jedni od drugih i razmjenjuju iskustva. Cilj predavača je da nakon odslušanih predavanja studenti imaju dovoljno znanja za samostalan napredak u svijetu programiranja, jer je to jedna od najtraženijih vještina danas. Kroz cijelo predavanje naglasak će biti na praktičnom radu u programskom jeziku Python.

Predavanja će se na jednostavan i pristupačan način održavati svake srijede do kraja zimskog semestra.

Ostalo Opširnije...