Naslovnica

Novosti


Održan radni sastanak sa Edukacijsko -rehabilitacijskim fakultetom


Jučer je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održan radni sastanak Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i  Edukacijsko -rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sastanku su nazočili dekanica Edukacijsko -rehabilitacijskog fakulteta prof.dr.sc.Snježana Sekušak - Galešev, prodekan za studije i studente, doc.dr.sc.Ante Bilić- Prcić i koordinatorica za suradnju sa FPMOZ  prof.dr.sc.Rea Fulgosi Masnjak.

Službeno Opširnije
  • Četvrtak, 26 Listopad 2017 18:47

Prva klauzura Sveučilišta u Mostaru: Početak (nastavak) integracije temelj je nove strategije Sveučilišta


U Masnoj Luci na Blidinju održana je prva klauzura Sveučilišta u Mostaru čiji je začetnik rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić. Na klauzuri su sudjelovali Upravno vijeće i Uprava Sveučilišta na čelu s rektorom, članovi Senata, prodekani, predstavnici vlasti iz županija osnivača Sveučilišta u Mostaru i predstavnici studenata. 

Klauzuru je uvodnim izlaganjem «Izazovi, mogućnosti i perspektiva razvoja Sveučilišta u Mostaru» otvorio rektor prof. dr. Zoran Tomić. Naglasio je važnost ovakvog okupljanja koje ima za cilj analizirati stanje na Sveučilištu s naglaskom na promjene koje trebaju osigurati razvoj „sveučilišta budućnosti“, tj. perspektivu Sveučilišta u Mostaru u narednih 50 godina. 

Događanja Opširnije
  • Subota, 21 Listopad 2017 12:14

Posjet vodstva Sveučilišta u Mostaru FPMOZ-u


Vodstvo Sveučilišta u Mostaru na čelu sa rektorom prof. dr. sc. Zoranom Tomićem posjetilo je protekli tjedan Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, a u sklopu posjeta organiziran je radni sastanak s dekanom prof. dr. sc. Mariom Vasiljem i upravom Fakulteta.

Na radnom sastanku istaknuta je važnost provedbe integracije na Sveučilištu u Mostaru te su izneseni stavovi i viđenje daljnjeg razvoja Fakulteta i Sveučilišta u cjelini. Poseban naglasak stavljen je na važnost međunarodne suradnje i provedbe projekata. 

Službeno Opširnije
  • Četvrtak, 19 Listopad 2017 15:12

Obavijest o upisima za polaznike programa Pedagoško - psihološkog obrazovanja nastavnika


Upisi za polaznike pedagoško-psihološkog obrazovanja nastavnika (poduka i polaganje ispita iz pedagogije, didaktike, psihologije i metodike nastavnog rada) vršit će se u periodu od 23. – 27. listopada 2017. (ured br. 211, Tajništvo fakulteta).

Pristupnici koji su dostavili dokumente za prijavu, za upis trebaju dostaviti potvrdu o uplaćenim troškovima upisnine u iznosu od  850,00 KM.

Uplate se vrše na žiro račun 154 921 200 516 915 4 kod Intesa Sanpaolo banka d.d.

 
Novosti Opširnije
  • Četvrtak, 19 Listopad 2017 12:20

Svečana promocija


Promocija magistara struke i prvostupnika Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održat će se u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine u 12:00 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. Svi diplomanti dužni su doći u 11:00 sati radi protokola.

NAPOMENA: Promociji mogu pristupiti studenti Mostara i Orašja koji diplomiraju ili obrane završni rad do srijede, 1. studenog 2017. godine.

Najkasnije tjedan dana prije promocije potrebno je izvršiti uplatu u iznosu od 170,00 KM na žiro račun fakulteta:

154 921 200 516 915 4 (Intesa Sanpaolo banka)

Novosti Opširnije
  • Četvrtak, 19 Listopad 2017 08:37

Na Sveučilištu Zagrebu predstavljen sveučilišni udžbenik 'Organska fotokemija - principi i primjena'


U auli Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 12. listopada 2017. predstavljen je sveučilišni udžbenik Organska fotokemija - principi i primjena autorica Ilijane Odak i Irene Škorić. Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu od 11. listopada 2016. ova knjiga postala je službeni udžbenik Sveučilišta u Zagrebu. Nazočnima se obratio prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, istaknuvši nužnost objavljivanja udžbenika, priručnika i ostalih nastavnih materijala na hrvatskom jeziku, napose u onim područjima gdje ne postoji odgovarajuća literatura na našem jeziku.

Događanja Opširnije
  • Petak, 13 Listopad 2017 19:35